Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti poslovanja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice marilenaduzman.com koja je u vlasništvu Marilene Dužman, autorice romana u samostalnoj nakladi, sa sjedištem povremene samostalne djelatnosti u Ližnjanu, Istra. Korištenjem ove internetske stranica i izvršenjem narudžbe u online trgovini na marilenaduzman.com korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Sadržaj internetske stranice na domeni marilenaduzman.com vlasništvo je Marilene Dužman te se, ukoliko to nije drugačije navedeno, ne smije kopirati, objavljivati, distribuirati i sl. bez izričitog pristanka vlasnika stranica. Sadržaji objavljeni na internetskoj stranici imaju informativni karakter, Marilena Dužman nastoji objaviti točne informacije ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove preciznosti i potpunosti.

Korištenjem sadržaja ove internetske stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njena korištenja te prihvaća koristiti njen sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Marilena Dužman isključuje svaku odgovornost za izravnu i neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja stranica, bilo kakvih pogrešaka u njihovom sadržaju ili nedostupnosti zbog tehničkih razloga.

Ova internetska stranica može sadržavati i informacije trećih osoba te poveznice na internetske stranice trećih strana. Marilena Dužman ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Internetske stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete poslovanja te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim stranicama.

Marilena Dužman u internetskoj trgovini objavljuje materijale, fotografije i tekst u dobroj namjeri, kako bi kupcu olakšala odabir prilikom kupovine. Svi opisi i karakteristike knjiga koji se prodaju na ovoj internetskoj stranici su provjereni i odgovaraju stvarnosti no moguće je da radi tehničkih karakteristika osobnih računala kupaca dođe do manjih odstupanja u npr. intenzitetu boje i sl. za što autorica knjiga ne snosi nikakvu odgovornost, kao što ne snosi i nikakvu odgovornost za moguće nenamjerne greške u fotografijama i opisu knjiga.

Korisnik stranice na domeni marilenaduzman.com potvrđuje da je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga jer pristup internetskim stranicama može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen, te da su to događaji izvan kontrole Marilena Dužman te stoga ona nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu.

Korištenje internetske stranice marilenaduzman.com isključivo je na odgovornost korisnika. Marilena Dužman oslobađa se od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete stranici uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran vlasnik stranice.

Marilena Dužman zadržava pravo da u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ukine ili izmijeni sadržaj Općih uvjeta poslovanja, ponudu knjiga, cijene knjiga ili sadržaj internetske stranice marilenaduzman.com. Korisnici su dužni prije svakog korištenja internetske stranice marilenaduzman.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Marilenu Dužman bilo kakve odgovornosti. Ovi Opći uvjeti poslovanja i bilo kakve njihove izmjene stupaju na snagu objavom na marilenaduzman.com.

Informacije o vlasniku internetske stranice marilenaduzman.com:

Marilena Dužman

Sjedište: 52204 Ližnjan, Hrvatska

Registrirana povremena samostalna djelatnosti

Telefon: 098 313 873 / Mail: marilena.duzman@gmail.com

Pohvale i prigovori

Sukladno članku 10., Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može u slučaju nezadovoljstva iz bilo kojeg razloga uputiti pisani prigovor internetskoj stranici / online trgovini Marilene Dužman.

Pisani prigovor možete podnijeti telefonski na broj 098 313 873 ili elektronički na marilena.duzman@pu.t-com.hr.

Kako bi Prodavatelj što brže razmotrio prigovor, Kupac bi u prigovoru trebao navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime. Marilena Dužman će Kupcu pisanim putem i bez odgađanja potvrditi primitak prigovora, a odgovor će stići Kupcu u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije i druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na broj telefona 098 313 873 ili elektronički na marilena.duzman@gmail.com.

Platforma za online rješavanja sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje moguće je riješiti putem ODR platforme koja je dostupna na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Ova platforma omogućava Kupcu koji je naišao na problem tijekom online kupnje ili ima spor koji se odnosi na internetsko naručivanje da najprije pokuša riješiti problem bez uključivanja sudova. Kupac može brzo i jednostavno podnijeti prigovor na online kupnju unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Košarica