Razgovori s ginekologom – osvrt Ključ za knjigu

Kad sam čitala roman, par mjeseci prije objavljivanja, napisala sam Marileni da je ova knjiga fenomenalna. Danas, nekoliko dana prije objavljivanja, i vama tvrdim isto. Knjiga je fantastična. Razgovori s ginekologom treći je roman autorice iz Ližnjana s kojim vam se predstavila na ovogodišnjem Interliberu.

Budući da si mlakonja, ja ću učiniti prvi korak i pitati te: hoćeš li mi biti dečko?

Robert Kaušnjak.

Mislim da je on jedina muška osoba na svijetu koja je vidjela onu stvar svih članica moje obitelji. Prvo je vidio spolovilo moje none Rite, odmah potom i babe Olje, a i mama je s užitkom odjurila da mu pokaže svoje. Ja mu svoje nisam htjela pokazati, ali slučajno je i njega vidio kad mi je jednom uletio u sobu i nakon te scene za mene je postao državni neprijatelj broj jedan.
Robert Kaušnjak je, dakako, ginekolog.

Moja obitelj ga obožava jer je pametan, uspješan i zgodan. Bobi je uvijek u pravu, Bobi ima najblistaviju karijeru, Bobi je muškarac kakvog bi svaka majka poželjela za zeta. Naprosto je nevjerojatan.

Ja sam jedina koja vidi koliko je zapravo iritantan u svom tom savršenstvu koje mi voli trljati o nos. Ja sam jedina koja ne pada na njegov šarm.

Zato što sam ja odavno pala.

Želiš li me kraj sebe, morat ćeš se boriti za mene. Želim da mi skineš zvijezde s neba, a da se s problemima suočimo zajedno.

Ako ste otpočetka bili uz Marilenu, znate da je svoja (već sad) tri romana objavila u prilično kratkom vremenskom razmaku. Dosadašnji Marilenini romani nastajali su puno prije njihova objavljivanja, a objavljeni ove godine, kada su se zvijezde napokon posložile, i napokon je došao red da se i Marilena afirmira kao plodna i perspektivna domaća autorica.Imala sam prilike pročitati više njezinih romana nego što ih je dosad ugledalo svjetlo dana, pa vam ovu recenziju pišem imajući na umu njezino ukupno stvaralaštvo.

No ono što želim reći vidljivo je i uspoređujući Razgovore s ginekologom s njezinim dosadašnjim romanima. Marilena raste. Njezin izričaj postaje elegantniji i izražajniji, misli djeluju logičnije i kompleksnije, a cijela priča ostavlja jedan kvalitetniji, zreliji dojam.

Priča Roberta Kaušnjaka i njegove heroine zanimljiva imena (neću reći kako se zove, ne želim vam pokvariti iznenađenje) avantura je dvoje mladih ljudi koji u zamršenom svijetu traže ljubav.Život naše heroine od samog početka okrenut je naglavačke, a mi se njezinom putovanju priključujemo u trenutku kada se, unatoč svemu, počinje afirmirati kao odrasla, odlučna žena. Odmah pritom upoznajemo i Roberta Kaušnjaka, čija prisutnost je nešto poput light motiva u njezinu životu – nailazi na njega kamo god se okrenula.

Njezini roditelji, bake i djedovi, oduševljeni su famoznim Bobijem, njegovom šarmantnošću i neprikosnovenom karijerom, dok je samo ona svjesna činjenice koliko je Bobi zapravo frustrirajuć. No iza njezine netrpeljivosti prema savršenom ginekologu, stoji više od ženskog ponosa. Detalje ćete, dakako, saznati tek ako pročitate knjigu.

Jer sve ono što je dio tebe, želim da bude i dio mene.

Robertova karijera otvara mnoga pitanja moralnog karaktera, koja i u današnje doba postaju vruća tema gdje god se postavljaju. Roman broji mnoštvo likova izražajnih karakternih osobnosti koje potiču događanja i ostavljaju traga na radnji.Glavna heroina bistra je mlada žena koja o životu uči važnu lekciju: shvaća koliko je zapravo vrijedna. Nauči zahtijevati da se prema njoj ponašaju s poštovanjem i odbija biti nečiji plan b, samo opcija – zna da zaslužuje biti prioritet – ono što mnogi nauče tek nakon što se opeku i stave se na drugo mjesto pred nekim tko uopće tu prednost nije zaslužio.

Ovu slatku, jedinstvenu i zabavnu priču, kao i sve prije nje, možete naručiti na Marileninoj Facebook stranici.

Marilena je nadmašila samu sebe. Ovim romanom prodrijela je u ženske fantazije o kojima se malotko usudi progovoriti. Humor, nepredvidivost i snažne emocije, ženska tvrdoglavost i muška neodlučnost roman će pretvoriti u avanturu za svakog čitatelja. Vjerujte mi, liječnici nikada dosad nisu djelovali tako seksi.

Osvrt i foto – Ključ za knjigu

Košarica