Razgovori s ginekologom – osvrt Veličanstvena.knjiga

U romanu “Razgovori s ginekologom” Marilena nas vodi u svoj Ližnjan kako bismo upoznali Ritolju i Roberta, a osim njih i Robertova oca, Ritoljinu poprilično neobičnu obitelj i njihove prijatelje.

Ritoljina obitelj je pomalo komplicirana. Roditelji su joj se vjenčali na prevaru, njihovi roditelji su bili “smrtni neprijatelji” i jedini način da okrune svoju ljubav brakom bio je potajno vjenčanje. Dobivši kćer, dali su joj ime Ritolja, koje je zapravo bilo spoj imena obiju baka. Pogađate, Ritolja nije podnosila svoje ime ni najmanje i odlučila ga je promijeniti. Odabir novog imena nije bio lak, ali ni činjenica da mora bakama priopćiti promjenu imena nije olakšavala situaciju. No, da vam ne otkrijem sve, ostavljam da sami saznate koje ime si je izabrala…

Osim imena, Ritolju je jako živcirao i jedan muškarac, famozni Robert Kaušnjak. Bobi je bio svima omiljen, uključujući i njenu cjelokupnu obitelj. On je bio priznati ginekolog, svima omiljen u društvu, i gdje god se okrenula, Bobi je bio u njenoj blizini. Za ne faliti, Bobijev otac je Ritoljin kum, njen najveći oslonac i osoba od povjerenja. Zbog njega se suzdržavala, ali kad god se nalazila u Bobijevoj blizini, podbadali su jedno drugog, podmetali svakakve smicalice i bacali međusobne uvrede.

Mislim da je jedina muška osoba na svijetu koja je vidjela onu stvar svih članica moje obitelji. Prvo je vidio spolovilo moje none Rite, a odmah potom i babe Olje, a mama je s užitkom odjurila da mu pokaže i svoje. Ja mu svoje nisam željela pokazati, ali vidio ga je sam kad sam imala osamnaest godina.

No, vrlo brzo se sva ta frustracija počela topiti poput sante leda i dvoje junaka prepustilo se romantičnim trenutcima. No, život ili sudbina, kako god, upleli su prste u njihovu vezu. Zašto jednostavno ako može komplicirano, zar ne? Došli su do granice u kojoj su osjećaji bili poprilično uzburkani, a prioriteti su se morali odrediti. Svatko za sebe, pa što ispadne… Karma is a bitch, rekli bi. Ali ovog puta mislim da im je čak dobro došlo malo iskušenja. Posebno zbog Ritolje. Jako mi je drago što se sudbina umješala među njih, iako sam tada prolila jedan popriličan potok suza. Ali na kraju, Ritolja je pokazala iznimnu hrabrost. Pokazala je da je odlučna, da nije samo jedna u nizu,pokazala je svoju vrijednost kao osoba i dala naglasak na tome da nikada neće biti opcija, već samo prioritet. Želi biti bitna, želi da je se voli zbog nje same, a ne kao izbor kada nema nikog drugog.

Voljela sam ga i mrzila u isto vrijeme. U isto bih mu vrijeme zabila vilicu u bedro, ali i grlila ga da ga ne boli. U isto bih mu vrijeme s drugog kata bacila najveću jabuku na glavu, a tada mu ljubila mjesto na kojem ga je ozlijedila.

Marilena me ovoga puta zaista oduševila glavnim ženskim likom. Iako sam ponekad bila ljuta na Ritolju, na kraju je ispala čvrsta i karakterna osoba. A kako je tek posložila obitelj i dovela bakice u red, eeee to tek morate pročitati.

Ako dosad niste čitali nijedan Marilenin roman, onda je pravo vrijeme za to. A ako jeste, onda znate koliko su njeni romani zabavni. Ova simpatična priča obiluje humorom, snažnim emocijama, ali i tvrdoglavošću dvoje mladih koji imaju isti cilj, a to je pronaći ljubav svog života. Koliko god su tvrdoglavi, toliko su i simpatični. Moju veliku preporuku imate!

Nisam željela plakati, ali kad me zagrlio, bio je to najmekši zagrljaj koji sam ikad dobila od njega. Usnice su mu bile na mojem čelu i znala sam da me ljubi. Podigla sam glavu u isto vrijeme kad je on spustio svoju i usnice su nam se spojile. Nismo ih odvajali ni kad je netko otvorio vrata, rekao oprostite i nanovo ih zatvorio. Nisu ih odvojile ni suze koje su se miješale s poljupcem kojim mi je Bobi želio još jednom reći da mu je žao.

A u prodaji je već i nastavak ovog romana, “Slobodan pad”. Priča je to o Loreni i Oliveru, a što nam se u toj priči krije, ne sumnjam da će biti oduševljavajuće kao i dosad. Marilena jednostavno ne zna drugačije.

Osvrt i foto – Veličanstvena.knjiga

Košarica