Haker – osvrt Books & Sweets

Vjerujem da ste svi već čuli za Marilenu Dužman, ali i za njezine romane koji oduševljavaju domaću publiku. Nakon sjajne Psihijatrice, Ginekologa i drugih, došao je red i na njezin sedmi objavljeni roman, jednostavnog naziva Haker. Zabavna i opuštajuća priča baš kao i ostale Marilenine, dopušta nam da se malo odmaknemo od svakodnevice i uživamo u zabavnim likovima i njihovim pričama. A vidi se da autorica uživa u pisanju i tu ljubav prenosi u svoje romane u kojima onda uživaju i čitatelji.

No vratimo se mi na Hakera, priča je ovo o zločestom, problematičnom dečku meka srca i dobroj djevojci koja se zna izboriti za sebe. Cyber je izbjegao zatvorsku kaznu i sutkinja mu je dodijelila 60 sati društveno korisnog rada i to ne nešto što će odraditi za nekoliko dana, ovo će potrajati duže od mjesec dana. Bit će pratitelj slijepoj djevojci, a to ga je još više naživciralo, jer kako će se on baviti s djevojkom s bijelim štapom, kad mora smisliti kako se osvetiti bandi koja mu je ubila roditelje. Na sastanku udruge slijepih osoba, Emma je podignula ruku kad je jednom od njih ponuđena usluga videćeg pratitelja. Nije ju zabrinula činjenica da je pratitelj dobio taj zadatak po sudskom nalogu. Razmišljala je kako će ga iskoristiti u svoju korist kod pisanja romana. Emma je pisala krimić i veselila se iskustvu s pravim kriminalcem koje će joj sigurno poslužiti kao prava inspiracija.

Ovo njezino povjerenje stalo ga je ubijati. Zar ne bi bilo lakše da je u zatvoru? Sad bi sudjelovao u tučnjavi, a potom bi do iznemoglosti vježbao. Naravno, prsti bi ga svrbjeli bez računala u blizini, ali izlaskom bi sve nadoknadio.

Cyber je tvrdoglav i njemu je ovo samo još jedan dosadan zadatak koji mora odraditi, nije očekivao da je Emma njegovih godina i još da je zgodna. Bila mu je naporna s pitanjima koje je konstantno postavljala, tako da njihov prvi susret nije prošao baš najbolje. Nijedno od njih nije očekivalo da će taj prvi susret proći tako brzo i da će od samog početka osjećati neku privlačnost.

Ovaj roman predstavlja pravo osvježenje i Marilena nam je još jednom pokazala da može napisati što god zamisli. Slijepa djevojka koja je glavni lik ovog romana me oduševila, ona je hrabra i svojeglava i snažna i ne dozvoljava da njezin hendikep upravlja njezinim životom.

Osvrt i foto – Books & Sweets

Košarica